Compartir
554 visitas
21
nov.
2014

Història i reflexions sobre el treball social a la presentació de ‘80 anys d’associacionisme professional (1934-2014)

 


El passat dia 20 de novembre es va presentar al Palau Macaya de Barcelona el llibre de Montserrat Feu i Glòria Rubiol Les associacions d’assistents socials i el Col·legi de Treball Social de Catalunya. 80 anys d’associacionisme professional (1934-2014), una iniciativa de les pròpies autores editada pel Col·legi de Treball Social i que va comptar amb l’assistència de més d’una vuitantena de companyes i companys que van voler acompanyar-nos en aquest dia tan especial i emotiu per tots nosaltres.

La degana, Núria Carrera, va obrir l’acte reivindicant “el camí fet” i llençant una crida a “buscar una nova manera de fer treball social” reforçant “el compromís polític amb la gent i amb el món associatiu”.

 

Després de les intervencions de Montserrat Feu i Glòria Rubiol, que van repassar el procés d’elaboració del llibre i part de la història que s’hi recull, el psicòleg, periodista i educador Jaume Funes va opinar sobre el Treball Social.

 

Precisament per debatre de manera regular al voltant dels reptes i els nous enfocaments del treball social, Montserrat Feu va anunciar la posada en marxa el 2015 d’un espai de trobada obert a totes les professionals que hi vulguin participar. Glòria Rubiol va destacar la preocupació i el posicionament del Col·legi sobre les qüestions socials i el rebuig, al llarg de la seva història, a ser “una entitat endogàmica, només preocupada pels seus membres”.

La Junta de Govern del Col·legi vol agrair  i reconèixer,  molt sincerament,  a les nostres companyes Montserrat Feu i Glòria Rubiol, l’exemplar del llibre que avui tenim a les nostres mans, l’esforç i la dedicació que durant mesos han invertit en la recopilació i redacció del mateix, així com a totes les companyes que hi ha col·laborat ja sigui amb documents, amb aportacions verbals o escrites i amb suggeriments.

A totes i a tots vosaltres moltíssimes, moltíssimes gràcies.

Compartir