Compartir
1422 visitas
27
maig
2021

Gairebé la meitat de les treballadores socials dedica més de mitja jornada a tramitar burocràcia en lloc de la prevenció i l’acompanyament

 


Hem enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació on expliquem les principals dades de l'enquesta d'usos del temps que vam fer des del Col·legi a totes les col·legiades i col·legiats farà uns mesos. 

En aquesta nota destaquem que un 47% de les treballadores socials dediquen més de mitja jornada a omplir informes i sol·licituds. Les àrees més castigades són Dependència, amb un 64% de treballadores; Immigració, amb un 56% i Serveis Socials Bàsics, amb un 53%. D’aquesta última especialització de treball, només un 10% de les professionals dedica més de mitja jornada a la prevenció i l’acompanyament directe de les persones usuàries.

En aquest sentit, el col·lectiu de professionals porta alertant des d’abans de la pandèmia que dedicar tantes hores de la seva jornada laboral a mers tràmits està repercutint a la qualitat del servei i a l’atenció cap a les famílies que necessiten els professionals. Destaca principalment immigració, que fins a un 81% de les treballadores treballa menys de quatre hores en l’atenció directa. 

Llegeix la nota de premsa sencera

Compartir