Compartir
158 visitas
16
set.
2022

Es presenta l’estudi “Les dones parlen” realitzat per la Intercol·legial

 


El passat 14 de setembre, el Departament de Justícia, la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial i el Col·legi Notarial de Catalunya van celebrar la jornada “Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals i de les entitats".

Una jornada que va servir per presentar els resultats de l’estudi “Les dones parlen”, un estudi sociològic qualitatiu impulsat per la Comissió de Dones i d’Igualtat amb l’objectiu d’avaluar la situació actual i les perspectives de futur de les dones professionals a Catalunya. En l’estudi han participat dones col·legiades - d’edats diferents i de diversos municipis de Catalunya- procedents dels sectors tecnològic, econòmic, jurídic, social i ensenyament, comunicació i sanitari, entre elles professionals del treball social. 

Segons aquest estudi, el 56% de les persones col·legiades a Catalunya són dones, el que significa que sis de cada deu membres dels col·legis professionals són dones col·legiades. També és destaca l’increment de dones als òrgans de govern dels col·legis: al 2022 el 86% dels col·legis tenen dues o més col·legiades en la Junta de Govern, mentre que al 2019 aquesta xifra era el 81%, i que un de cada tres col·legis professionals està presidit per una degana o presidenta. 

Les professionals col·legiades que han participat en aquest estudi també consideren essencial incloure la perspectiva de gènere en el discurs i praxis dels col·legis, per aquest motiu l'estudi planteja un seguit de mesures per tal d’avançar en l’equitat de gènere dins els col·legis professionals. Malgrat totes les millores que encara falten per assolir, l’estudi mostra que la situació de la dona professional col·legiada ha progressat en comparació amb l’estat descrit en el primer estudi impulsat per la Intercol·legial, sota el títol “Les dones professionals a Catalunya”, i que es va presentar el febrer de 2020.

Podeu consultar l’estudi “Les dones parlen” en el següent enllaç
 

La jornada

En la part inaugural, la jornada va comptar amb les intervencions de Lourdes Ciuró i Buldó, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya; José Alberto Marín Sánchez, degà del Col·legi Notarial de Catalunya i vicepresident de l'Associació Intercol·legial; Jesús M. Sánchez García, president de l'Associació Intercol·legial i degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona; Núria Carrera i Comes, presidenta de la Comissió de Dones i d'Igualtat i vicepresidenta de l'Associació Intercol·legial.

La jornada es va estructurar en dues taules, la primera, titulada “Instruments institucionals pel canvi” ha servit per analitzar la paritat i el nom dels col·legis professionals i de les entitats" i, la segona, titulada “Instruments de l’organització pel canvi”. 

Més informació a la web de la Intercol·legial
 

Compartir