Compartir
800 visitas
19
febr.
2015

“És important posar fre a les polítiques d'austeritat en un moment en que les desigualtats s'accentuen i es cronifiquen”

 


El passat 18 de febrer el Col·legi de Treball Social va participar en les 1eres Jornades pel Dret a l’Habitatge, organitzades per l’Ajuntament de Barberà del Vallès. La Degana del Col·legi, Núria Carrera, va ser una de les convidades a participar, qui va aprofitar per felicitar als organitzadors per haver fet unes jornades “que ens permeten reflexionar sobre quin lloc ocupen els serveis socials”, així com “debatre el dret de l’habitatge i mostrar el compromís amb el món local i amb els moviments de persones afectades com la PAH”. D’altra banda, Carrera va recordar amb tendresa la seva etapa com a treballadora social a Ciutat Badia.

Cristina Conde, Tinenta d’Alcaldia responsable d’Habitatge a Barberà del Vallès, i Núria Carrera, Degana del Col·legi de Treball Social

 

 

Durant la conferència que va realitzar, titulada "El dret a l’habitatge dins del marc dels Serveis Socials Bàsics”, la Degana va proposar algunes mesures, com “fer projectes concrets, no globals i que no concreten res”. De la mateixa manera, Carrera va reclamar “tornar a posar en valor el treball social i els serveis”, i sobretot “posar fre a les polítiques d’austeritat” en un moment “on les desigualtats s’accentuen i es cronifiquen”. D’altra banda, la Degana va explicar la història dels serveis socials a Catalunya amb l’objectiu de buscar les oportunitats al model municipalista, així com les seves debilitats. Seguint aquesta línia, va demanar, fort i clar, “el lideratge polític de les alcaldesses i alcaldes perquè es comprometin en la defensa dels serveis socials municipals i tinguin un posicionament clar en contra dels desnonaments”.  La Degana també va aprofitar per denunciar els pisos buits de responsabilitat pública dels Ajuntaments, així com les “màfies que operen amb el dolor de la gent a l’hora d’oferir-lis habitatges a canvi de preus molt alts”.

Un moment durant les Jornades

Per acabar, Núria Carrera va felicitar la iniciativa de la ‘Taula pel Dret a l’Habitatge’, feta per l’Ajuntament de Barberà del Vallès, juntament amb organitzacions com la PAH. Així mateix, també va anunciar que el Col·legi de Treball Social es vol adherir a la Plataforma Iniciativa Legislativa Popular ‘Habitatges Emergències Habitacionals i Pobresa Energètica’, que es presentarà a l’abril. Finalment, la Degana va voler acabar la conferència amb una frase de Gandhi inspiradora: “Enfront del pessimisme de la realitat hi ha l’optimisme de la voluntat”.

Cristina Conde, Núria Carrera i el col·legiat Blai Fernández

A les Jornades, que es van celebrar a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca pública Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, també es va presentar la metodologia i les principals conclusions de l’estudi “Problemàtiques d’exclusió residencia. Diagnosi i estratègies d’actuació. El cas de Barberà del Vallès”, a càrrec de Sarai Samper, de la consultora d-CAS, especialitzada en investigació social i codirectora de l’estudi. Així com també es va realitzar la taula rodona “Dret a l’habitatge a Barberà: dificultats, oportunitats i accions”, moderada per Vanesa Valiño, de l’Observatori DESC. A la taula hi havia un representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barberà del Vallès; un representant de la Federació AAVV de Barberà del Vallès; un representant de Càritas Diocesana i Cristina Conde, Tinenta d’Alcaldia responsable d’Habitatge a Barberà del Vallès. La cloenda es va fer a càrrec d’Ana del Frago Barés, Alcaldessa de Barberà del Vallès.

Compartir