Compartir
820 visitas
07
abr.
2020

Ens sumem al manifest "Sortir de la crisi amb noves perspectives de futur"

 


El Col·legi som una de les entitats promotores d'aquest manifest, juntament amb quasi una vintena d'entitats més. Amb aquest document, titulat "Sortir de la crisi amb noves perspectives de futur", volem expressar la necessitat compartida Les entitats que signem aquest document volem expressar la necessitat d’una reflexió que s’ha de transformar en acció per millorar la nostra societat.

Aquesta gran emergència sanitària està alterant de la manera més profunda la nostra quotidianitat i la nostra manera de viure i de relacionar-nos. Provoca malestar i angoixa, i obliga a presenciar episodis particularment tristos i dolorosos que no s’oblidaran amb facilitat. A més, posa de manifest la fragilitat del sistema, que, després d’anys de privatitzacions de la sanitat, ha deixat el sector amb una greu carència de recursos. Aquestes evidents mancances del sistema, les estan corregint només la gran professionalitat i l’abnegació de tot el personal sanitari.

Però aquesta situació de crisi també s’ha de veure i viure, com s'explica en el manifest, com un gran aprenentatge per a tothom i, sobretot, per a les persones més joves. Tenim una responsabilitat com a societat per canalitzar-la de manera positiva i constructiva per tal de consolidar els valors col·lectius i universals del respecte, la solidaritat i la cooperació.

Hem de reforçar habilitats i espais de negociació i diàleg per resoldre situacions greus que, en aquest moment i a una velocitat impensable, estan transformant la nostra quotidianitat i per a les quals hem de construir respostes i solucions de gran abast.

Llegeix el manifest 

Compartir