Compartir
179 visitas
19
jul.
2022

Ens reunim amb l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya

 


El 19 de juliol, la membre de Junta del Col·legi, Laura Morro, va mantenir una reunió amb la presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, Cristina Vallès, i el voluntari de l'entitat, Ramon Riu

L'objectiu de la trobada era cercar el suport del Col·legi en relació a proposició de llei que impulsa l'entitat de modificació de la Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient, en concret en referència l’art. 8.2 de les voluntats anticipades (DVA)En aquest article s'assenyala que la declaració del DVA s'ha de formalitzar davant de notari o davant de tres testimonis.

Per tal de facilitar la tramitació del DVA a la ciutadania es demana que l’esmentat art. 8.2 s'ampliï a un tercer supòsit, que permetria habilitar a les treballadores socials sanitàries com a personal acreditat per validar aquest document. Aquesta modificació compta amb un precedent molt similar a la Comunitat Foral de Navarra. En aquest cas es va habilitar, a part del personal encarregat del Registre de Voluntats Anticipades, als treballadors/es socials dels Centres de Salud del Servicio Navarro de Salud.

Compartir