Compartir
1467 visitas
21
jun
2021

Els Ajuts de Cooperació al Desenvolupament de 2020 vetllen per la garantia dels drets humans arreu del món

 


L’acte de lliurament dels ajuts de cooperació 2020 tindrà lloc el pròxim 13 de juliol de 17 h a 18:30 h a porta tancada a l’aula de la seu central del Col·legi, i es podrà seguir en directe via streaming. Cal inscripció prèvia aquí.

 

Els projectes de la Fundació Olivera, la ONG HUACAL i l’Associació Kolamsón són les tres propostes que rebran els Ajuts de Cooperació al Desenvolupament de 2020 del Col·legi Oficial de Treball Social

Ja fa més de quinze anys que el TSCAT entrega aquests ajuts, impulsats per la Comissió de Solidaritat i Cooperació, i que tenen com a objectiu reconèixer la tasca essencial i compromesa de diferents entitats de cooperació internacional. 

Enguany la dotació ha estat d’11.440 € i s’han presentat 15 projectes. D’aquests, la Comissió els ha valorat d'acord amb els criteris recollits a una fitxa amb les bases de la convocatòria, tractant-se d’una valoració totalment objectiva. 

Garantir els drets humans, principal objectiu de les propostes

Tot i que els tres projectes plantegen temàtiques diverses, tots tres s’uneixen en un punt en comú: busquen garantir l’exercici dels drets humans en diferents àmbits de la societat. 

Per fer-ho, el projecte “Justicia para Todos” vol oferir assessoria, defensa jurídica i acompanyament psicosocial a defensores de drets humans i víctimes de criminalització, entre molts d’altres, que no tenen oportunitats d’accés a la justícia i/o no tenen tractaments igualitaris en processos judicials, esdevenint víctimes de casos que van quedar impunes. Aquest projecte ha estat dotat de 5.720 euros per part del Col·legi. 

Per altra banda, la iniciativa de HUACAL busca promoure una atenció integral des de tres àmbits d'intervenció interrelacionats entre si: l’àmbit jurídic, l’àmbit del treball social i l’àmbit psicològic. És amb aquests que es vol ajudar a les víctimes de tortura durant la guerra civil salvadorenca, donant resposta a les seqüeles que avui dia encara pateixen desenes de víctimes de tortura i violència sexual al Salvador. Aquest projecte se li atorgaran 3.345 € d’un pressupost total de 16.559 € necessaris.

Per últim, el projecte de l’Associació Kolam planteja una aula d’acollida per a deu infantss com a recurs imprescindible per a què aquests menors puguin ser acceptats  a l’escola ordinària. Aquesta proposta vol enfortir i millorar les condicions socioeducatives dels infants en situació de risc d’exclusió social i vulnerabilitat d’Udaipur, l'Índia, des d’un enfocament comunitari. El Col·legi dotarà de 2.375€ al projecte. 

Tots tres projectes s’alineen amb els objectius del Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2019-2022 que promou una transformació social cap a la pau, la democràcia i la garantia dels drets civils i polítics. 

 

 
Compartir