Compartir
415 visitas
13
oct.
2020

"El valor de la proximitat"

 


Aquest és el títol de l'article que el referent de la Comissió de Salut Mental del Col·legi, Àdam Benages, ha publicat al diari digital social Social.cat, coincidint amb la commemoració, el 10 d'octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental

En aquest escrit es reflexiona sobre el "valor de la proximitat" en la intervenció social en l'àmbit de la salut mental en aquest temps de pandèmia. "Mitjançant trucades o visites a domicilis, dinamitzant gestions per apropar els serveis de primera necessitat i enxarxant a la persona, s’ha intentat evitar aquest distanciament social que, en molts casos, ha suposat un retrocés en la qualitat de la seva salut mental", indica Benages.

Així mateix, assegura que "no es pot deixar de banda la importància de la “presencialitat” en l’àrea de la salut mental, entenent que la persona ha de ser acompanyada en el seu propi procés. Moltes de nosaltres, com a referents professionals, hem estat l’única figura “present” que aquestes persones han tingut, sent essencial la nostra permanència i continuïtat en la tasca". 

Per tancar l'article, el referent de la Comissió de Salut Mental afirma que el retorn per part dels usuaris porta a refexionar sobre "el valor de la proximitat entesa com un bé immaterial de primera necessitat".  

Llegeix l'article

Compartir