Pestanyes primàries

Compartir
703 visitas
12
nov.
2020

El TSCAT s’adhereix a la demanda de l’ASPB i entitats socials per aturar els desnonaments per la Covid19

 


L'Agència de Salut Pública de Barcelona, el TSCAT i entitats i associacions socials han enviat una carta al president espanyol Pedro Sánchez on exigeixen que s'aturin els desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat degut a que la situació pandèmica els exposa, encara més, a la Covid19.

En una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona celebrada aquest dijous, la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Conchita Peña, ha explicat que des del TSCAT fa temps que s'està treballant en aquesta lluita i ha afegit que "s'ha de tenir en compte que la precarietat impacta, directament, en la salut." En la roda de premsa també hi han participat la directora de l'Agència de Salut Pública, Carme Borrell; Dolors Líria, del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i Conchita López, de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària.

Sobre la missiva enviada a l'executiu espanyol, els col·lectius recalquen, conjuntament, que "no podem permetre'ns aquesta brutalitat, patiment i vulneració de drets". De fet, el text fa referència a alguns estudis que mostren "una relació clara entre els desnonaments i la pèrdua de salut psicològica, física i social". Amb tot, afegeixen que "això succeeix des que existeix l'amenaça de perdre l'habitatge fins que es produeix l'execució".

Peña ha fet referència que des del Col·legi "intentem influenciar en les administracions i treball col·laboratiu perquè es tingui en compte el dret de l'habitatge com un dret bàsic, contemplat en el dret de la salut". Amb tot, es fa una crida a totes les entitats i associacions del teixit social que s'hi sumin. 

La carta està signada pel Grup d'Habitatge i Salut de l'ASPB, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (COIB), el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC), l'Associació Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC), el Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP), la Fundació Àmbit Prevenció, Marea Blanca Catalunya, Dempeus per la Salut Pública, Associació Col·lectiu Sísifo, Rebel·lió Atenció Primaria i La Capçalera Barcelona.

Compartir