Compartir
555 visitas
18
jun
2021

El TSCAT s’adhereix al comunicat de l’ACPSM-AEN per reclamar una mirada biopsicosocial de la salut mental a La Marató

 


L’edició de La Marató de TV3 del desembre d’aquest any estarà dedicada a la Salut Mental. Per una part celebrem la notícia, especialment en un moment en què convivim amb la crisi generada per la COVID-19.

Tot i això, després d’observar l’enfocament periodístic i científic que adopta TV3 respecte a la Salut Mental -un enfocament que tracta aquesta des d’un vessant biomèdica- hem decidit donar suport al Comunicat d’ACPSM-AEN per reclamar una cobertura que tingui una concepció biopsicosocial”, segons el comunicat de l’ACPSM.

Com s’explica en PDF icon el comunicat, aquesta perspectiva té “en compte la biologia i la psicologia, però fa èmfasi en el vessant relacional i social de l’ésser humà, malgrat que sigui més complexa.”

És per això que totes les entitats i òrgans adherits al comunicat demanem que s’incorpori aquesta visió en el tractament periodístic i de la comunicació sobre la salut mental” a la vegada que es reclama “una mirada fonamentada en el model integral de la Salut Mental Comunitària, una perspectiva que prioritzi la promoció i la prevenció dels trastorns mentals i que ha de ser, necessàriament, rigorosa, sensible i prudent” i “donar visibilitat de l’efecte que les condicions de vida i els determinants socials tenen sobre la salut”, entre altres demandes. 

Considerem un pas important que es dediqui tota una jornada a la salut mental, sovint estigmatitzada i invisibilitzada, però trobem necessari que s’intervingui des d’una òptica rigorosa i diversa que englobi les diferents perspectives que existeixen. 

 
Compartir