Compartir
644 visitas
18
jun
2021

El TSCAT presenta la nova Comissió de Gènere amb la voluntat d’aplicar una perspectiva feminista en tots els àmbits del treball social

 


  • La comissió fa una crida a més professionals perquè en formin part i hi participin de les formacions i els projectes

 

  • Un dels objectius és unir sinergies amb altres agents que treballen pels drets de les dones, com l’Institut Català de les Dones, amb qui ja s’ha començat a participar en grups de treball

 

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya ha constituït aquesta tarda la nova Comissió de Gènere, després d’una llarga trajectòria com a grup de treball intern del Col·legi. La referent d’aquesta nova comissió és la col·legiada Loli Jiménez.  “Necessitem fer arribar la perspectiva de gènere a la praxi professional i a totes les comissions del Col·legi”, afirma Jiménez.

 

A Catalunya, el treball social és una feina on la majoria són treballadores socials dones. “Justament ens adonem que la nostra feina està força desprestigiada per aquest fet: feminitzada no vol dir feminista”, valora la nova referent.

 

Aquesta perspectiva de gènere, el TSCAT té la voluntat de treballar-la i traslladar-la de manera molt transversal posant els drets de la dona i la igualtat al centre i amb la finalitat que estigui integrada en les diferents intervencions del col·lectiu.

 

Per a les professionals que configuren aquesta nova comissió és una oportunitat per  tenir més visibilitat i participació, no només dins del Col·legi, sinó també entre la ciutadania i la societat. Tal com ha expressat la seva referent, “volem incidir en tot el que puguem, transmetre la nostra experiència, ja que tenim contacte directe amb dones i famílies”.

 

Els objectius principals d’aquesta nova comissió de gènere són:

 

  • -Fer arribar la perspectiva de gènere de manera transversal a tot el Col·legi.
  • -Aproximar experiències de les treballadores socials per millorar la praxi professional.
  • -Establir sinergies amb altres entitats referents, com l’Institut Català de les Dones, amb qui ja s’ha començat a dialogar sobre la nova legislatura.
  • -Crear un diàleg social que permeti créixer les treballadores socials en coneixement sobre gènere.
Compartir