Compartir
2087 visitas
04
ag.
2021

El TSCAT organitza eI I Congrés d’Intervenció Psicosocial en Emergències

 


Del 27 al 29 d’abril de 2022, el Col·legi organitzarem el I Congrés d’Intervenció Psicosocial en Emergències. Aquesta innovadora cita neix amb la voluntat de posar en valor l'atenció psicosocial cap a les persones en situacions d’emergències i catàstrofes.  Alhora, pretén ser un espai de trobada i reflexió entre professionals de diferents àmbits que serveixi per teixir xarxes que ens permetin millorar el suport a les persones afectades.

La presència habitual dels i les professionals de l’àmbit social en aquestes situacions és relativament recent i ha evidenciat que quan l’atenció a les necessitats socials s’aborda des d’un primer moment, l'afectació de les persones aminora i s’evita que els col·lectius més vulnerables quedin desatesos.

Els i les professionals de l’àmbit social ens trobem quotidianament amb situacions que podem classificar d'”emergència”, provocades per factors diversos associats a la vulnerabilitat social. En aquest context, la irrupció de la COVID-19 ha estat- i segueix sent- una experiència d'intervenció social en emergències que ha posat a prova les capacitats, habilitats i recursos dels i les professionals

Per aquest motiu, aquest congrés pretén donar un especial protagonisme a aquelles persones que han tingut un paper fonamental des de tres escenaris: la intervenció, gestió i recuperació, eixos transversals d’aquesta trobada.

La pandèmia ha fet encara més evident la visió polièdrica de l'emergència, on es requereix un abordatge conjunt i coordinat entre diferents disciplines que ens permeti trobar aquelles aliances i particularitats que han de convertir-se en fortaleses durant les nostres intervencions. 

Així, en el marc d’aquest congrés comptarem amb la presència de veus expertes en intervenció social en emergències, tant nacionals com internacionals. Així mateix, també  hi tindran cabuda les mirades d’altres professionals de sectors com el sanitari, el periodístic o l’àmbit de la psicologia.

El programa complet es podrà consultar a fent click aquí

Compartir