Compartir
1202 visitas
06
oct.
2021

El treball social i el seu paper cabdal en la prestació de l'eutanàsia a Catalunya

 


El 5 d'octubre, el Col·legi vam celebrar el webinar “El paper del Treball Social en la prestació de l’Eutanàsia a Catalunya”. Una interessant xerrada, seguida per 120 persones a través del nostre Youtube, que va comptar amb les intervencions de les treballadores i treballador social que han participat de forma activa en el desenvolupament i la implementació de la Llei de l'Eutanàsia (Ley Orgánica 3/2021, de 24 de marzo, de regulación de la eutanasia)

La membre de Junta i referent de la Comissió de Salut del Col·legi, Laura Morro, va ser l'encarregada d'obrir i conduir aquest webinar. "El treball social, com a garant dels drets de la ciutadania, té el deure de vetllar per al compliment d'aquesta llei", va assegurar la representant de la Junta. 

Tot seguit, van arribar les intervencions de les i els professionals que, en nom del Col·legi, han participat en tres grups de treball de l'aplicació de la Llei de l'Eutanàsia. La treballadora social, Elisabeth Barbero, va començar explicant com es va constituir el Grup de Desplegament de la Llei de regulació de l'eutanàsia, els dubtes que van sorgir en aquestes trobades interdisciplinars, la creació de subgrups, els resultats d'una enquesta realitzada a les i els professionals de diversos àmbits en relació a aquest tema, així com la feina específica que es va fer en el subgrup Comitè Pedagògic de la llei de l'Eutanàsia. Ferran Céspedes, treballador social que va participar en el subgrup de Rols professionals, va explicar quines van ser les aportacions des del treball social en aquest grup, cosa que també va fer Laura Morro, en el seu cas, en el subgrup Procés Assistencial. "En tot aquest procès crec que hem sabut transmetre què pot aportar el treball social sanitari als equips i en què podem ajudar a la ciutadania. És un pas endavant en la visibilitat de la nostra professió", indicava Morro. 

La jornada va comptar amb la participació de les tres treballadores socials que han estat designades per participar com a vocals dins de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya per al compliment de la llei d’Eutanàsia, Begoña Lemos, M. Antònia Rocabayera i Eva Giralt. Les seves intervencions van servir per contextualitzar la realitat en la qual ens trobem ara i el paper i la importància de la presència del TSS en aquesta Comissió.

Finalment, la presidenta del Consell de Deontologia del TSCAT, Elisa Abellán, va aportar el transfons ètic en relació a aquesta llei. 

Podeu recuperar el webinar al nostre Youtube

Compartir