Compartir
848 visitas
16
jul.
2021

El Teatre Social com a eina per comprendre el Treball Social Comunitari

 


El 29 de setembre comença el curs organitzat per la comissió de Treball Social Comunitari del TSCAT sobre aquest àmbit a través del vessant del Teatre Social. El curs vol oferir un espai on s’utilitzin les tècniques teatrals que permetin visibilitat, reflexionar i generar debat al voltant del treball social comunitari. A partir d’aquí es vol utilitzar el teatre social per fer treball social comunitari en els barris de les diferents regions. 

El curs es realitzarà presencialment a Barcelona en una localització que encara està per concretar.  Per inscriure’t només has de seguir aquest enllaç

Sobre el teatre social 

El teatre social i el roll-playing són una manera per representar situacions quotidianes en forma d’acció teatral. Això ens ajuda a reconèixer i posar-nos en situacions que ens poden preparar per situacions futures i reals. Per a fer-ho, la quotidianitat esdevé la font d’inspiració més important. Les experiències serveixen per desenvolupar una història o un conflicte des del qual treballem. Quan aquest conflicte el teatralitzem, en moltes ocasions ens pot ajudar a fer-lo nostre i que ja no sigui només el problema del veí i és aquí on s’esdevé la veritable dimensió comunitària.

La metodologia

El curs gira al voltant de tallers vivencials amb propostes de jocs, exercicis i tècniques que permetin trobar en l'activitat teatral un instrument eficaç per a la comprensió i la recerca de solucions a problemes socials, creant una reflexió que condueixi a l'acció en la nostra vida diària. Tot serà conduït per la Xixa Teatre i la seva metodologia que n’engloba tres de diferents: el Teatre dels i les Oprimides (TO), el Treball de Processos i l'Educació Popular i Recerca-Acció Participativa (IAP). Les tres tècniques tenen en comú la crítica de les relacions de poder, la participació de tots els integrants i la direcció cap a un món més just per a tothom. 

 

Compartir