Compartir
325 visitas
17
des.
2020

El Seminari Permanent d'Història presenta els seus primers monogràfics

 


Més d'una trentena d'espectadores van seguir, el 16 de desembre, en directe a través del nostre canal de Youtube, la presentació dels dos primers monogràfics que ha elaborat el Seminari Permanent d'Història del Col·legi

Un acte molt especial i significatiu, tal i com va indicar la degana del Col·legi, Conchita Peña, en el seu discurs d'obertura. "És tot un honor per a mi poder presentar aquestes dues publicacions que enceten la nova col·lecció de monografies d’història del treball social, una col·lecció que ben segur serà molt extensa i plena de treballs tan interessants com els que descobrirem avui", va dir. Peña també va felicitar i agrair la tasca que està fent el Seminari per "conservar la memòria històrica del treball social a Catalunya". "És una feina invisible i potser, de vegades, poc valorada, però crec que és fonamental per a l’evolució i creixement de la nostra professió no perdre els nostres referents, els nostres orígens", va concloure. 

Amb la presentació de Carme Fernández, una de les actuals coordinadores del Seminari, l'acte va continuar amb la intervenció de Teresa Casanovas, coordinadora també del Seminari, que va fer un repàs de la tasca del grup i de tots els projectes que estan treballant per seguir mantenint viva la memòria de la professió. 

Seguidament va ser el torn de la ponència de Glòria Rubiol, coordinadora del Seminari Permanent d'Història entre 2015 i 2020 i del monogràfic "Inicis del treball social als hospitals de Catalunya". Rubiol va explicar el contingut d'aquesta publicació, així com la metodologia i recerca de la documentació i testimonis que conformen aquest rigorós treball. 

Finalment, Teresa Casanovas, com a coautora juntament amb M. Montserrat Plans Ferrer i Rosa Romeu Tarragona d'aquest treball, va presentar tots els detalls referents al monogràfic "Treball Social Comunitari a Catalunya de 1960 a 1980. Una aportació històrica".

Podeu consultar aquests dos treballs a l'apartat de Publicacions del nostre web.

 

Compartir