Compartir
348 visitas
24
nov.
2021

"El nostre paper com a treballadores i treballadors socials és imprescindible en la lluita per a l’erradicació de les violències masclistes"

 


Des del Col·legi de Treball Social ens sumem un any més a aquest 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, a través d'aquest manifest impulsat per la Comissió de Gènere del TSCAT. 

El 25N es va escollir com el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones per commemorar l'assassinat de les germanes Mirabal (Minerva, Patria i Maria Teresa) el 1960. Aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència, però n’hi ha moltes més que van donar la seva vida a la causa. Aquesta data ens representa a totes i cadascuna de nosaltres.

Ens trobem que encara a dia d'avui hi ha sectors de la societat i partits polítics que neguen la violència. Per això, no podem decaure en la nostra lluita per visibilitzar totes les violències i reivindicar la seva eliminació.  En el que portem d’any, s'han registrat 69 feminicidis. una xifra esgarrifosa que no deixa d’augmentar. 

A més, aquest any, volem denunciar amb més força les violències sexuals, que tan present han estat darrerament a les notícies, però que han existit sempre. De fet, les estadístiques ens diuen que han tornat a estar en el punt on estaven abans de la pandèmia.

Reivindiquem que el nostre paper com a treballadores i treballadors socials és imprescindible en la lluita per a l’erradicació de les violències masclistes i continuarem treballant per millorar la nostra praxi professional.

Recuperem l’article que vam publicar al Social.cat el juliol de 2021: “La nostra professió, una peça clau per l’erradicació de les violències masclistes”

Compartir