Compartir
3548 visitas
30
jul.
2021

El llibre ‘14 dones’ narra l’evolució del treball social a través de l’experiència de les professionals

 


El pròxim 9 de setembre presentem el llibre ‘14 Dones. Història del treball social a Catalunya (1932-2020)’, una iniciativa del grup de recerca en treball social de la Universitat de Barcelona (GRITS), en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

A través de la història de 14 dones, el llibre aborda temàtiques com la qüestió del gènere, les treballadores socials com agents del canvi, els condicionants històrics o la formació en treball social, per tal d’explicar l’evolució de la professió a Catalunya. 

L’acte de presentació tindrà lloc a les 17h al centre cívic Pati Llimona i servirà per recordar que les treballadores socials són part d’un sistema sociosanitari que cal enfortir i visibilitzar. “La nostra professió és un motor d’acompanyament i n’hem de conèixer tota la seva història, passant per totes les dècades que ens han precedit. Hem de preservar-ne els testimonis per no perdre mai el rumb”, apunta la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Conchita Peña.

Entre les protagonistes d’aquest llibre s’hi troba la referent del Treball Social Montserrat Colomer, que ens va deixar aquest dilluns. Així, l’acte retrà homenatge a aquesta destacada figura, autora, entre d’altres, del 'Mètode Bàsic de Treball Social', encara vigent avui dia a les facultats.

L’acte es celebrarà el 9 de setembre a les 17h al centre cívic Pati Llimona i es retransmetrà per streaming. Per participar-hi, tant presencialment com virtual, cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

A continuació, us detallem el programa de l'acte:

17.00h Homenatge a Montserrat Colomer i Salmons

17.10h Benvinguda Institucional

  • Conchita Peña, Degana del TSCAT
  • Cristina Rimbau, pròleg i membre de l’Assessoria de Publicacions No Periòdiques del TSCAT

17.20h Presentació del llibre

  • Violeta Quiroga, Investigadora Principal de la recerca, UB
  • Presentació del vídeo sobre la publicació

17.35h Conversatori amb la participació de les protagonistes de la publicació, conduit per 3 investigadors i 2 exestudiants

  • Compromís polític i activisme
  • Professió
  • Formació

18.35h Tancament i agraïments

Compartir