Compartir
544 visitas
07
abr.
2020

El Consell Municipal d’Immigració demana autoritzacions de residència i treball per a les persones immigrades per fer front a la Covid19

 


Com a membres del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, des del Col·legi ens adherim a aquest comunicat on es demana autoritzacions de residència i treball per a les persones immigrades per fer front a aquesta crisi.

El comunicat compta, a 8 de maig, amb més de 260 adhesions, entre persones individuals, entitats i organitzacions (associacions veïnals, sindicats, entitats de defensa de drets, entitats esportives, d'inserció sociolaboral, culturals, interculturals, empreses de l'economia social i cooperativa i òrgans de l'administració pública i universitaris).

Una crisi com l’actual fa visibles i fa aflorar les vulnerabilitats, i també els potencials, a nivell de tota la societat, que en altres condicions resten invisibilitzades. Entre les persones migrades i refugiades trobem un percentatge rellevant de persones que poden estar en situació vulnerable, però alhora, sovint es desconeix que un volum important tenen formació superior i moltes en el camp de la salut. 

També hi trobem persones en situació de major risc tant a nivell de salut com econòmic i social, tenint en compte el racisme i la xenofòbia existent, i especialment si es estan en situació irregular i sense xarxes familiars o socials, així com moltes persones immigrades que estan treballant en tasques essencials sanitàries o de cures, sovint sense suficient protecció. 

Per això des del Consell es fan unes peticions a les administracions i a la societat civil que podeu llegir en aquest comunicat. 

Compartir