Compartir
452 visitas
29
abr.
2011

El col·legi signa un conveni de col·laboració per actuar en emergències i catàstrofes

 


El passat 28 d’abril, la presidenta del Col·legi, Sra. Núria Carrera, i el Conseller d’Interior de la Generalitat, Sr. Felip Puig, han signat un conveni de col·laboració per tal de que els/les treballadors/es socials formin part dels equips d’intervenció liderats per la Direcció General de Protecció Civil i en coordinació amb tots els operadors, davant situacions d’emergències i catàstrofes.

 

 

És molt rellevant pel Col·legi la signatura d’aquest conveni donat que, a excepció de la Comunidad de Madrid, és la primera vegada a l’Estat espanyol que s’incorpora formalment als professionals del treball social en aquest tipus d’intervenció. D’aquesta manera es reconeix el paper proactiu dels treballadors socials en l’atenció psicosocial a les persones afectades, d’una manera planificada i coordinada amb la resta de professionals que s’activen en els equips d’intervenció multidisciplinar (bombers, mossos d’esquadra, SEM, etc) quan es produeix una emergència o catàstrofe.

 

A partir d’aquest moment i, de manera coordinada amb Protecció Civil, haurem de desenvolupar els protocols d’actuació per a poder portar a la pràctica aquest projecte.

 

Podeu llegir íntegrament la nota de premsa del Departament d’Interior clickant aquí.

Compartir