Compartir
800 visitas
29
ag.
2021

El Col·legi vetlla per les i els professionals davant les situacions de violència

 


T’acompanyem. Aquest és el nom del servei que té el Col·legi per oferir assessorament i acompanyament a aquells/es professionals que han patit o estan patint situacions de violència a la feina i que no disposen de la informació ni de les eines necessàries per fer-hi front.

I és que les situacions de violència en el treball comporten un risc laboral emergent que afecta la pràctica del treball social en els seus diferents àmbits d’actuació. La relació entre les professionals i les persones usuàries té un alt component emocional i això pot desembocar en situacions de risc si la persona atesa perceb falta d’informació, lentitud o que no es cobreixen les seves demandes.

Des del Col·legi som conscients d’aquesta realitat i de la manca de protocols i circuits d’actuació que puguin donar resposta al patiment dels i les professionals. No obstant, sí que existeixen algunes experiències de protocols de prevenció i gestió de les agressions que, des de l’àmbit públic i amb la iniciativa sindical, s’han engegat amb millor o pitjor eficàcia.

 

Un servei gratuït, confidencial i fàcil d’usar

Les persones que hagin patit una agressió trobaran en aquest servei l’assessorament necessari per saber quines mesures de prevenció i suport es poden sol·licitar.

Per fer-ho, simplement s’ha d’accedir a l’apartat de la web “T’acompanyem” i clicar a “Accedeix al servei” (prèviament has d’estar registrada a la web). Seguidament, apareixerà un formulari que s’haurà d’omplir amb les dades bàsiques de l’incident i, posteriorment, un/a assessor/a del servei es posarà en contacte per fer l’orientació.  

 

Compartir