Compartir
498 visitas
30
jul.
2020

El Col·legi qualifiquem de “situació caòtica” el procés per tramitar l’Ingrés Mínim Vital

 


El Col·legi hem enviat una nota de premsa aquest matí per posar el focus en la “situació caòtica” que s'està vivint a l’hora de tramitar l’Ingrés Mínim Vital.

En aquest document, expliquem que quasi tots els canals estan “saturats o no funcionen” ja que l’obligació de la cita prèvia per anar a les oficines del SEPE i de la Seguretat Social estan alentint i dificultant l’accés a l’ajuda a persones que estan en una situació de vulnerabilitat extrema.

Segons indica Encarna Roldan, membre de la Comissió de Serveis Socials Bàsics del TSCAT, "tampoc funcionen correctament els canals telemàtics i el telèfon gratuït està saturat” i això "està provocant que moltes persones es dirigeixin a Serveis Socials per informar-se i buscar solucions i estan multiplicant la feina administrativa i traient recursos de la feina que li és pròpia al sector”. 

En la nota demanem a les administracions competents a tenir canals reals d’atenció personalitzada a la ciutadania, amb més personal, així com agilitat, simplificació i flexibilitat en la tramitació.

Llegeix la nota de premsa

 

 

 

Compartir