Compartir
1030 visitas
07
jul.
2020

El Col·legi proposem mesures urgents de millora de l'àmbit social en l'escenari post-covid-19

 


Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya hem adreçat una carta institucional a la Generalitat amb tot un seguit de propostes urgents de millora per tal d’encarar amb garanties reals les conseqüències socials que ens està deixant la crisi provocada per la COVID-19. 

Aquesta carta s'ha enviat al President de la Generalitat, aixi com a les Conselleries de Treball, Afers Socials i Famílies; Territori i Sostenibilitat; Salut; Polítiques Digitals i Administració Pública; Justícia i Educació. Avui, a més, hem difós aquest document de propostes als mitjans de comunicació.

Tal i com expliquem en la carta, el treball social està present en totes les branques del sistema actual: serveis socials, infància, dependència, salut, justícia, habitatge… Per tot això, donada la nostra expertesa i experiència acumulada, és més fonamental que mai tenir-nos en compte per tal d’abordar les dificultats i reptes que ja s’estan presentant i que es presentaran en un futur immediat en l’àmbit de l’atenció social.

La crisi sanitària ha generat una crisi social que ha desembocat en un col·lapse del sistema. Creiem que s’ha de repensar un sistema que, tal i com està plantejat actualment, pot acabar donant respostes més properes a la beneficiència en comptes de facilitar un veritable acompanyament i empoderament de la ciutadania, especialment dels més vulnerables. Hem de superar l’assistencialisme i garantir, realment, els drets socials.

Per això en aquesta carta, proposem tot un seguit de millores en els diferents d'actuació que creiem que són imprescindibles per atendre amb garanties a la ciutadania. També, sol·licitem una reunió amb les diferents Conselleries de la Generalitat implicades per tal de treballar de forma conjunta els diferents temes que s’exposen en el document, amb l’objectiu de transformar-los en propostes i accions concretes.

Llegeix la carta institucional

 

Compartir