Compartir
342 visitas
09
jul.
2020

El Col·legi, present a l'Escola d'Estiu de CCOO

 


La membre de Junta, Mercè Civit, va participar, el 8 de juliol, en representació del Col·legi, en una de les taules rodones de l'Escola d'Estiu organitzada per CCOO de Catalunya. 

Sota el títol "Repte demogràfic i projecte de vida", Civit va estar acompanyada a la taula per Juan Antonio Módenes, geògraf i investigador del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Guillem Domingo, tècnic d’habitatge de l’Observatori DESC.

En aquest context, la membre de Junta va definir què és un projecte de vida, establint una relació amb els canvis demogràfics que provoca l'envelliment, els canvis en les famílies, en les relacions laborals i amb la incidència de les noves tecnologies. També va abordar l'increment de les "bretxes" (la salarial que sobretot afecta les dones, la digital que afecta les persones amb pocs recursos, la generacional, etc.) i la crisi del sistema de cures que, ara per ara, recauen principalment en les dones provocant que hagin de renunciar als seus projectes de vida.  

Finalment, Civit va analitzar amb mirada crítica el sistema de serveis socials i les polítiques del benestar i va posar sobre la taula la necessitat d'un nou pacte social que situï les persones al centre. 

Vídeo de la taula rodona
 

Compartir