Compartir
334 visitas
14
jul.
2020

El Col·legi, present a la Primera Cimera contra la Corrupció

 


La degana del Col·legi, Conchita Peña, ha participat en la Primera Cimera contra la Corrupció, que s'ha celebrat el 17 de juliol al Parlament de Catalunya.

Organitzada per l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció, del qual el Col·legi n'és membre, aquesta cimera tenia com a objectiu fer un seguiment de l'estat d'execució de les mesures consensuades en el marc del Pacte Social contra la Corrupció, en el si de la Comissió d'Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció per a la Regeneració Democràtica, aprovades pel parlament el 5 d'abril de 2017; elaborar un pla de trebal per materialitzar les mesures més urgents en la lluita contra les causes estructurals de la corrupció, i crear una comissió executiva per al desplegament d'aquest pla de treball. 

La cimera ha estat presidida pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i ha comptat amb la participació de les entitats i partits signants del Pacte Social contra la Corrupció, així com representants dels organismes de control: Sindicatura de Comptes, Oficina Antifrau, Síndic de Greuges, Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública, Agència Tributària de Catalunya i Fiscalia Anticorrupció de Catalunya.

En aquest marc, la degana ha pogut adreçar unes breus paraules als i les assistents, on ha agraït "l'esforç col·lectiu per fer possible una trobada d'aquesta envergadura per combatre la Corrupció, la xacra de la corrupció". Seguidament, ha fet un repàs per les diferents mesures implementades al Col·legi -codi d’ètica i deontològic, guia de bones pràctiques, etc. -com a exemples que "s'estan fent els deures pel que fa al compromís amb la transparència i la integritat". 

Peña també ha destacat que per al Col·legi és molt important "combatre les causes estructurals i sistèmiques de la corrupció, perquè a més de malmetre la democràcia, impedeix que hi hagi els recursos suficients per a fer polítiques públiques en benefici del bé comú i de l'exercici dels drets humans i socials".

Per això, va emplaçar als partits polítics a retre comptes del que es fa en relació al que es promet" i que legislin "perquè les formes d'autofinançar-se no obrin portes a la possibilitat de corrompre ni corrompre's, ni a dependre dels poders establerts", va afegir.

 

 

 

Compartir