Compartir
2709 visitas
17
nov.
2021

El Col·legi organitzarà una jornada per aprofundir en la reforma de la llei de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat

 


El 29 de novembre, el Col·legi farem la jornada "El treball social en el nou paradigma de suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica"

Aquesta sessió, gratuïta, impulsada per les Comissions de Salut Mental, Peritatge i Discapacitat, té com a objectiu donar a conèixer i analitzar les implicacions que suposa per a l’exercici del treball social l’entrada en vigor de la nova Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica.  Es compartiran coneixements i experiències, tant des de la vessant jurídica com professional, que poden ajudar a aportar llum a aquest nou paradigma.

El programa de la jornada serà el següent: 

 

16:30h. Inauguració institucional, a càrrec de Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) 

16:35 – 18:00h. Taula 1: Reforma de l’exercici de la capacitat jurídica i el treball social

Presenta:

  • Conchita Peña, degana del TSCAT

Ponents:

  • Bernat Goula, assessor jurídic del TSCAT. “Aspectes bàsics de la reforma. Paper del treball social” 
  • Francisco Javier Pereda, president de la Secció 18 (Família) de l’Audiència Provincial de Barcelona. “Perspectiva judicial de la reforma” 
  • Olalla Vázquez, fiscal “La visió de la reforma del Ministeri Fiscal” 

Debat obert a preguntes del públic

18:00 – 19:35 h. Taula 2: Implicacions en l’exercici professional del treball social

Presenta i modera:

  • Àdam Benages, referent de la Comissió de Salut Mental del TSCAT

Ponents:

  • Patrícia Segura, treballadora social de la Xarxa de Salut Mental de Girona. "Treball social en salut mental: explorant possibilitats en l'atenció directa dins els nous escenaris de suport a la capacitat"
  • Aurora Amador Natera, responsable de la Unitat de Treball Social de Benito Menni CASM i treballadora social sanitària. Membre del Patronat de la Fundació Nou Camí. Docent en el Col-legi Oficial Treball Social de Catalunya del curs “models de suport per a les persones amb discapacitat en l’ exercici de la seva capacitat jurídica “.
  • Eva Giralt, treballadora social forense. Referent de la Comissió de Peritatge Social del TSCAT. "El treball social forense vers la nova llei de suport a la capacitat"
  • Josep Maria Solé, advocat i director de la Fundació Support Girona. "Canvi de paradigma també a la pràctica. Suport per a la inclusió social i la presa de decisions des dels Drets Humans"
  • Isabel Macarulla, treballadora social, responsable d'Acció Social de la Federació ECOM. Referent de la Comissió de Discapacitat del TSCAT. "Treball social en l'àmbit de la discapacitat: reptes davant la nova legislació de suports a l'exercici de la capacitat jurídica".

Debat obert a preguntes del públic

19:35 – 19:45 h. Cloenda i resum de la jornada a càrrec d’Àdam Benages, referent de la Comissió de Salut Mental del TSCAT

La jornada es farà en format híbrid, amb places presencials al Pati Llimona de Barcelona i retransmissió en streaming a través del nostre canal de Youtube

Inscripcions

 

Compartir