Compartir
241 visitas
29
jun
2022

El Col·legi obre les portes a més de quaranta recent graduades en Treball Social

 


Més de quaranta recent graduades i graduats en Treball Social van seguir en directe la Jornada online de Portes Obertes al Col·legi celebrada el 28 de juny. 

La tresorera de Junta, Laura Morro, va ser l'encarregada d'obrir aquesta tradicional trobada amb les noves i nous treballadors socials, a les quals va convidar a "recórrer aquest nou camí amb força, empenta i determinació. El treball social és una professió viva, única i molt apassionant, que ens repta, cada dia, a donar el millor de nosaltres mateixes", va assegurar. Morro també va parlar del paper importantíssim de la professió, "peça clau dins l’estat del benestar", i va posar el focus en tot allò que aporta el treball social a la societat, així com en les dificultats que es trobaran a l'hora d'exercir la professió. Finalment, la membre de Junta va animar a la col·legiació i a la participació dins de l'estructura del Col·legi. "Ens calen noves mirades, noves idees i noves formes de fer i pensar. La societat canvia, evoluciona a molta velocitat, i el treball social ha d’adaptar-se a les noves realitats. En això la vostra visió i aportacions són fonamentals", va concloure. 

Seguidament, la responsable del servei d'Orientació i Borsa de Treball, Anna Masvidal, va explicar els principals serveis que ofereix el Col·legi, incidint en la Borsa de Treball, les Comissions i Grups de Treball i en els espais de cura i acompanyament per a les professionals. 

 

Violències masclistes i treball social

El plat fort de la Jornada de Portes Obertes va ser la conferència "L’abordatge de les violències masclistes i la perspectiva de gènere des del Treball Social", que van oferir Loli Jiménez Roca, Mònica Pujadas Laguna i Yezirah Vázquez Morales, referent i membres, respectivament, de la Comissió de Gènere del Col·legi i treballadores socials especialitzades en l'abordatge i mirada de gènere. 

Va iniciar la xerrada, Loli Jiménez, explicant les accions i continguts que es tracten des de la Comissió de Gènere. "El nostre objectiu és la transversalitat que la perspectiva de gènere estigui present en tots els àmbits d'actuació del treball social", va indicar. 

A continuació, Mònica Pujades, explicant que entenem per perpectiva de gènere i interseccionalitat. "Compendre com interaccionen tots els eixos de les desigualtats és fonamental ja que des del treball social treballem amb realitats molt complexes (violències, opressions, discriminacions...) que van més enllà de qüestions individuals", va explicar. També, des d'una mirada més pràctica, va incidir en com es pot aplicar la perspectiva de gènere en el dia a dia i en les intervencions.

Finalment, Yezirah Vázquez, va parlar de les violències masclistes tal i com les recull la llei i la seva evolució en el temps en quant a àmbits i formes, així com dels diferents recursos i serveis on les treballadores socials poden treballar. 

Pots tornar a veure la Jornada de Portes Obertes al nostre canal de Youtube

 

 

Compartir