Compartir
888 visitas
10
set.
2020

El Col·legi lamenta que el nou ajut per a famílies amb pocs recursos en situació de confinament és “irrisori i insuficient”

 


El Col·legi de Treball Social de Catalunya vol fer explícit que la nova ajuda anunciada pel Govern de la Generalitat per a famílies amb pocs recursos que s’hagin de confinar per un positiu de Covid19 a l’escola és “irrisòria i insuficient” i està mal plantejada perquè no respon a “una conciliació real”.

En una nota de premsa que hem enviat als mitjans, indiquem que, en aquests moments, s’hauria de “donar un permís retribuït amb un import que correspongui, com a mínim, a l’IRSC (Indicador de renda de suficiència)”. El dret a la conciliació i el dret de les persones vulnerables a tenir una renda bàsica són dues premisses que s’haurien de treballar per separat i crear “noves ajudes puntuals” genera una fragmentació que no contribueix “a l’autonomia real de les famílies”.

També insistim que la tramitació d’aquesta nova ajuda no hauria de recaure en Serveis Socials Bàsics, atès que veuen “injust” seguir sobrecarregant un sistema que, juntament amb salut, són els que estan parant el cop d’aquesta crisi. 

Llegeix la nota de premsa complerta

Compartir