Compartir
408 visitas
11
jun
2021

El Col·legi dona suport a les reivindicacions del Sindicat de Llogateres per exigir al Govern espanyol el compromís de no impugnar la llei que regula el preu del lloguer

 


El Govern de l’Estat està amenaçant en suspendre la Llei que regula el preu del lloguer aquest pròxim 15 de juny. El Sindicat de Llogateres ha pogut parlar amb l’executiu de Sánchez i ha explicat que existeix la possibilitat que s’impulsi un recurs d’inconstitucionalitat exprés, una opció que s’està barallant aquests dies.

La impugnació d’aquesta llei durant el pròxim consell de ministres en suposaria la seva suspensió. Des del Col·legi Oficial de Treball Social volem mostrar tot el suport cap a les reivindicacions del Sindicat de Llogateres, les que segueixen lluitant per la vigència d’una llei que està beneficiant a milers de famílies des de la seva aplicació.

Des del TSCAT es considera que és una situació preocupant, ja que s’ha comprovat que aquesta llei està donant resultats i, per tant, està funcionant: “Els preus baixen globalment als municipis on la regulació és vigent, i augmenten als municipis no regulats. A més, el mercat no s’ha paralitzat com deien alguns sectors, sinó tot el contrari: registra xifres rècord de nous contractes de lloguer” expliquen des del Sindicat en una Nota de premsa.

La llei ha esdevingut un pas cap a una millora del dret a un habitatge digne i des del TSCAT es té clar que la seva suspensió suposaria un endarreriment pel que fa a les polítiques públiques i socials. S’exigeix, igual que les companyes del Sindicat de Llogateres, un compromís del Govern Central per no tocar la llei així com d’aprovar una Ley de la Vivienda que la reconegui i li permeti estendre’s a altres territoris.

Compartir