Compartir
410 visitas
17
des.
2019

El Col·legi demanem recuperar el lideratge dels municipis en els programes per a la integració de la població migrada

 


Coincidint amb el Dia Internacional del Migrant, que se celebra cada 18 de desembre, el Col·legi, a través de la Comissió de Migracions i Interculturalitat, hem fet una nota de premsa on demanem recuperar el lideratge dels municipis en els programes per a la integració de la població migrada.

Les treballadores i treballadors socials alertem de situacions que vulneren els drets fonamentals, derivades d’un sistema de serveis socials i de salut col·lapsat on no es té en compte el patiment emocional que comporta ser migrant. 

A la manca d'inversió pública i de coordinació entre els diferents agents implicats se sumen les interferències ideològiques en l’atenció a la diversitat, cada vegada més esteses i que impedeixen abordatges innovadors més eficaços. En aquest sentit, rebutgem la instrumentalització de la immigració i exigim als representants polítics responsabilitat i compromís en l'abordatge del fenomen. 

Així mateix, reclamem més recursos, formació especialitzada i innovació en els programes interculturals dels serveis socials i de l'àmbit de la salut.

Llegeix la nota de premsa sencera
 

Compartir