Compartir
1134 visitas
20
març
2019

Conferència sobre maltractament prenatal organitzada pel DIXIT

 


El dijous 11 d'abril, DIXIT organitzarà la conferència “El maltractament prenatal a Catalunya: aproximació a partir d’un estudi de casos”. El ponent serà Jordi Garcia, pediatra adjunt de neonatologia de l’Hospital del Mar de Barcelona, que explicarà les conclusions de l'estudi que ha realitzat a partir de l’anàlisi de més de 200 casos de maltractament prenatal ocorreguts a Catalunya entre el 2011 i el 2014, amb l’objectiu de donar a conèixer el fenomen i ajudar a identificar el perfil de risc de la gestant. 

Aquesta xerrada està adreçada especialment a professionals de l’àmbit d’afers socials, i també a altres professionals que treballen directament en contacte amb dones embarassades o nounats.

Dades de la conferència 

  • Data: 11 d’abril de 2019
  • Hora: De 17 a 18.30 h.
  • Lloc: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a Barcelona). 

Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.

Què és el maltractament prenatal?
És l’acte intencionat o negligent que perjudica el fetus, com la manca de cura del propi cos durant l’embaràs o el consum de tòxics com l’alcohol o les drogues. També el pot produir indirectament el maltractador de la dona en el procés de gestació.
Qui és el ponent?
Jordi Garcia, professor associat del Departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia, i Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), està especialitzat en cardiologia pediàtrica i té una llarga experiència en urgències de neonatologia i pediatria.

 

 

Compartir