Compartir
1580 visitas
16
oct.
2018

Conferència per conèixer l'impacte del nou reglament de protecció de dades en l'àmbit social

 

reglament protecció de dades


El dret a la protecció de dades personals és un dret fonamental reconegut a l’article 18.4 de la Constitució Espanyola i suposa que tota persona té dret a controlar el conjunt de dades que fan referència a la seva vida. El 25 de maig de 2018 va entrar en vigor d’obligat compliment el Reglament general de protecció de dades que introdueix importants novetats en la forma de gestionar les dades de caràcter personal.

Per tal de donar a conèixer aquestes novetats i identificar les tasques a realitzar per tal que les entitats de l’àmbit social s’adaptin a les noves obligacions, el proper dilluns 29 d’octubre es farà la conferència "Principals novetats del Reglament General de protecció de dades i el seu impacte en l’àmbit social: introducció a la normativa de protecció de dades". La xerrada, que s'iniciarà a les 16.30 hores, a la Sala La Cuina de l’ Espai Francesca Bonnemaison, està organitzada pel Col·legi juntament amb el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i l’Autoritat Catalana de protecció de Dades.

Programa de la jornada

16.15h Recepció dels assistents

16.30h Presentació a càrrec de Conchita Peña, degana del TSCAT; Francesca Ferrari, vicepresidenta del CEESC; i M.Àngels Barbarà, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

16.50h Conferència “Principals novetats del Reglament General de protecció de dades i el seu impacte en l’àmbit social: introducció a la normativa de protecció de dades", a càrrec de Joana Marí, responsable d’Avaluació i Estudis Tecnològics i Delegada de protecció de dades de l’APDCAT.

Temes que es tractaran a la conferència:

  • Règim general: principis i legitimació del tractament.
  • Mecanismes de recollida del consentiment  i clàusules informatives
  • Els drets de les persones
  • Registre d’activitats del tractament
  • Regulació de les relacions amb l’encarregat del tractament
  • Avaluació d’impacte relativa a la protecció de dades
  • Mesures de seguretat: anàlisi de riscos
  • Notificació de les violacions de seguretat 
  • La figura del Delegat de Protecció de Dades

 

18.45h Debat obert

Inscripcions a la conferència 

 

Compartir