Compartir
630 visitas
16
nov.
2011

conferència-col·loqui sobre en el marc de l’Envelliment actiu a Figueres

 


Amb motiu del conveni existent entre el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Obra Social de CatalunyaCaixa, el passat dia 20 d'octubre vam organitzar a cinc ciutats de Catalunya i de forma simultània una conferència-col·loqui sobre en el marc de l’Envelliment actiu, sota el títol “la contribució social de les persones grans” . Aquests ciutats foren, Manresa, Barcelona, Tarragona, Lleida i Figueres.

 

A Figueres vam comptar amb una taula de conferenciants presidida per la Sra. Anna Galobardes, Delegada territorial del Col·legi a Girona. Seguidament van intervenir la Treballadora Social Míriam Lladós, el Sr. Martí Carreras (representant de l'Alt Empordà al Consell de la Gent Gran de Catalunya), la Sra. Margarita Custey (tècnica dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres), la Sra. Encarna Pla (Presidenta de l'Associació de Gent Gran de Figueres) i la Sra. Teresa Calmó (Secretària de l'AAVV del Poble Nou).

 

 

Els assistents foren una cinquantena, entre ells la Regidora de Serveis Socials, Sra. Dolors Pujol i la Sra. Ana Ruíz , Coordinadora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres.

 

 

Es va parlar del concepte que és té de la gent gran, de les diferents generacions dins del col·lectiu de la gent gran, i dels que en breu es jubilaran. De les dades estadístiques vers la nova gent gran de cara als anys 2015 i 2035. Necessitats, activitats i potencial d'aquest col·lectiu i que, a hores d'ara, no està prou aprofitat. Del suport que la gent gran fa de cara a les seves famílies en el moment de crisi econòmica en qual ens veiem immersos tots plegats. De la importància de fomentar les activitats intergeneracionals i de com facilitar la comunicació entre gent gran i gent jove.

 

 

Compartir