Compartir
814 visitas
01
jun
2021

Conchita Peña, a Ràdio 4: “Veiem bastant immediat el col·lapse del sistema de serveis socials”

 


La degana del TSCAT alerta que hi ha una crisi sostinguda del model d’aquests serveis

 

Aquest dimarts al matí la degana del Col·legi de Treball Social, Conchita Peña, ha estat entrevistada al programa Magacin ‘En directe’, de Ràdio 4, on ha alertat de l’imminent “col·lapse” del sistema de serveis socials després de denunciar “dificultats de relació amb els ciutadans” als ajuntaments de Barcelona i Hospitalet de Llobregat perquè no veuen satisfetes les seves demandes a causa de la saturació dels serveis socials bàsics.

Peña ha condemnat les “agressions” injustificades cap a unes treballadores socials que considera “víctimes” perquè no tenen les eines per poder fer bé la seva feina. La degana ha denunciat que “hi ha una crisi sostinguda del model de serveis socials” i els professionals estan començant a dir “ja n’hi ha prou’’.

Els desnonaments, els punts calents

La degana del TSCAT ha explicat durant l’entrevista que els desnonaments són els punts calents, encara que no sigui l’únic motiu del malestar, perquè les treballadores socials han d’acompanyar la comitiva judicial. Ens trobem amb la contradicció d’acompanyar la comitiva i ens encarreguen de convèncer la família perquè surtin de casa seva. Quan hem treballat amb ells per evitar-ho”, assegura. “Acabem convertint-nos en qui treu les criatures de la llar, i això crea molt desprestigi. No és la nostra tasca”, conclou.

La burocràcia, la principal llosa de les treballadores socials

Com ja vam alertar en aquesta nota de premsa del Col·legi, gairebé la meitat de les treballadores socials dediquen més de quatre hores a burocràcia. Això, ha reiterat Peña, “acaba recaient a la gestió i els professionals fan papers i no poden fer acompanyament, detecció, prevenció i treballar amb les famílies perquè tinguin eines d’autonomia”, tasca principal de les treballadores socials. En aquest sentit, la degana ha reivindicat que “no som administratius, sinó assistencialistes del sistema social”.

Recupera l’entrevista, aquí.

 

Compartir