Compartir
542 visitas
20
nov.
2020

Conchita Peña: “Hem de restar atents, proactius i emetents amb els infants”

 


Per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants, la degana del TSCAT, Conchita Peña, ha participat en la cloenda de l'acte "La mirada sobre l'infant. Sexualitat a la infància", organitzat per la Intercol·legial per a l'Infància i l'Adolescència. En la seva intervenció, Peña ha assegurat que, des del treball social, s'ha de "restar atents, proactius i emetents" amb els infants i adolescents, perquè són "un col·lectiu que sovint córrer el risc de quedar difós o silenciat".

La jornada, que ha comptat amb una participació professional transversal (sociologia, pediatria, psicologia, educació, infermeria, treball social), ha abordat la sexualitat en la infància. "La consideració i construcció d'una identitat pròpia, i que en aquesta jornada hem centrat en la identitat sexual i en com la sexualitat es presenta com un lloc d'encontre de sensacions, desitjos i corporalitat, que hem de tenir en compte en les nostres relacions professionals", ha afegit la degana.

Amb tot, la seva intervenció ha servit per posar de manifest que, per al TSCAT, "és realment una oportunitat compartir feina, iniciatives i objectius", amb la resta de col·legis. A més, s'ha posat en valor el relleu de l'oficina tècnica d'aquesta comissió: el Col·legi de Psicologia de Catalunya passa el testimoni al TSCAT.

Amb la presència de David Rodríguez, membre del TSCAT i que participa al comitè organitzador, l'acte ha comptat amb la conferència Inaugural: "La sexualitat en un context de valors cívics i educatius", a càrrec de Joan Manuel del Pozo, Doctor en filosofia; seguit d'una taual rodona: "Hipersexualitat i infància: el sexe i les seves circumstàncies" i, per acabar s'han abordat les "Construccions de la sexualitat".


 

Compartir