Compartir
6341 visitas
10
febr.
2021

Comunicat sobre la vacunació de les treballadores socials davant la covid-19

 


Davant de l’anunci per part de la Generalitat de la nova convocatòria de vacunació per a professionals prioritzats, el Col·legi ens hem reunit amb la directora general d’Ordenació de Professions Sanitàries, Montserrat Gea, per tal d’aclarir si les treballadores socials estem incloses en aquesta convocatòria, així com per concretar el com i quan es faran les vacunacions contra la covid-19.

En aquesta trobada ens han confirmat que totes les treballadores socials, de tots els àmbits d’intervenció i que treballin en contacte directe amb població en general i, en especial, amb els més vulnerables, tenen la consideració de professionals essencials i, per tant, rebran la vacuna en breu.

Així mateix, hem mantingut contactes amb la directora general de Serveis Socials, Meritxell Benedí, i també ha reiterat que som una professió essencial i que, com a tal, ja estan fent les accions oportunes per incorporar-nos al pla de vacunació.

En aquest sentit, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ens han informat que ells s'estan encarregant de fer la recollida de dades de les professionals de l'atenció primària i l'especialitzada del Sistema català de Serveis Socials, incloses les professionals que treballen en el tercer sector social. Aquestes dades són les que s'estant enviant al Departament de Salut, que és qui planificarà la vacunació i convocarà les professionals mitjançant un SMS.

Des del Col·legi ens alegrem que formem part d’aquest grup de professionals prioritzables, ja que tal i com s’està demostrant des de l’inici de la pandèmia, som una professió essencial i estem en primera línia de l’atenció a la ciutadania.

INFORMACIÓ EXCLUSIVA PER A LES TREBALLADORES SOCIALS EN EXERCICI LLIURE DE LA PROFESSIÓ
Les treballadores socials en exercici lliure de la professió, autònomes i no vinculades a cap organització o entitat pública i/o privadahan d'omplir aquest formulari perquè poguem facilitar les dades al Departament de Salut. 

 

 

Compartir