Compartir
976 visitas
10
des.
2020

Comunicat del TSCAT contra els desnonaments

 


Entre el 14 de setembre i el 23 d'octubre, només a la ciutat de Barcelona, els jutges van ordenar 443 desnonaments que han afectat 1.211 persones: 748 adults i 463 menors

Davant la onada de desnonaments des del Moviment per l'habitatge a Catalunya, amb el suport dels Bombers de Barcelona, els Bombers de la Generalitat afiliats a la UGT, els taxistes d'Elite Taxi i les Treballadores Socials de CGT, Intersindical i CCOO han impulsat un manifest amb el lema "Cap més desnonament".

Amb aquest comunicat del Col·legi de Treball Social de Catalunya fem pública l'adhesió al manifest. Donem tot el nostre recolzament a les reivindicacions que s'estan fent públiques avui, 10 de desembre, per part del Moviment per l'habitatge, juntament amb una presentació de seccions de professionals que sistemàticament estem obligats a estar presents en l'execució dels desnonaments. L'objectiu del Treball Social es treballar per una alternativa digna d'habitatge per a les famílies que acompanyem i atenem en cas de pèrdua i prevenir que això no passi.

Per aquest motiu, exigim:

  • Que el Govern de l'Estat aturi immediatament els desnonaments mentre duri la crisi sanitària.
  • Que el Govern de l'Estat apliqui mesures contundents i garantistes. Aquestes han de tenir en compte la vulnerabilitat de les famílies desnonades, ja que la situació d'una persona desnonada és sempre de vulnerabilitat, sigui quin sigui el tipus de propietat.
  • Que la Generalitat mantingui l'esperit fruit del consens de la llei 24/2015.
  • Que s'apliqui la llei de regulació dels lloguers, per tal d'evitar una nova allau de desnonaments com la que hem patit aquests últims dos mesos.
  • Que la Generalitat sancioni als propietaris, principalment grans tenidors, que no apliquin les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya.

El passat 30 de setembre des del Col·legi de Treball Social vam publicar un comunicat per fer pública la nostra indignació i rebuig davant de qualsevol desnonament, així com la repulsa a l'actuació desmesurada del cos de Mossos d'Esquadra a Catalunya que acompanyen les actuacions judicials.

És per tot això que des del Col·legi de Treball Social de Catalunya reiterem, amb aquest comunicat, que estem en contra de qualsevol desnonament sense alternativa digna i exigim la paralització real de tots els desnonaments, perquè s'atempta contra el dret fonamental a un habitatge digne, comporta un patiment emocional i físic a les famílies i suposa un trencament amb la xarxa social i els projectes vitals de les famílies.

Manifest (5/11/2020)​.

 

 

Compartir