Compartir
443 visitas
27
jun
2022

Comunicat del Col·legi en relació al salt a la tanca de Melilla

 


Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya lamentem i condemnem profundament els fets ocorreguts a la tanca de Melilla el passat 24 de juny, que han deixat més d’una vintena de morts i més de tres-centes persones ferides.

Així ho expressem en un comunicat publicat el 27 de juny, on posem de manifest que aquesta situació és un "exemple claríssim de vulneració dels drets humans, amb un ús indiscriminat de la violència, així com maltractaments o vexacions de tota mena".

Des de la nostra posició com a professionals que treballem en la defensa i promoció dels drets humans, "considerem intolerable aquesta gestió de la immigració i del control de les fronteres basades en l’ús de la força i la repressió, violant sistemàticament els drets humans".

En el comunicat també indiquem que "calen unes polítiques d’immigració centrades en el respecte als drets humans" i que "s'ha de treballar per contribuir al desenvolupament dels països d’origen, lluitar contra les màfies d’immigració clandestina, establir controls dels fluxos migratoris i apostar per l’acollida i integració d’aquestes persones en la nostra societat". 

Llegeix el comunicat sencer

Compartir