Compartir
312 visitas
05
ag.
2021

Commemorem el Dia Mundial de l'Assistència Humanitària

 


Amb motiu del Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, efemèride celebrada cada 19 d’agost, el referent de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, David Rodríguez, ens ha traslladat aquestes paraules que volen reconèixer la tasca dels milers de professionals, cooperants i col·laboradors, així com recordar els reptes que tenim per davant: 

"Ara més que mai, en un temps de pandèmia, dedicar un dia a l'assistència humanitària ens fa veure que tenim un repte mundial, on totes estem compromeses. 

Cal que es visibilitzi la solidaritat en l'acció directa, contundent i atenta a les necessitats globals, sobre tot vers les persones més vulnerables. El temps d'opinar s'ha esgotat, ara només ens cal fer!

Volem reconèixer especialment la tasca de tants professionals, cooperants, col.laboradors, persones de tota condició, que dia rere dia, dediquen temps i esforç, posant a voltes la vida per davant, a atendre, acompanyar i consolar a tantes i tantes persones que arreu, ja sigui a causa dels efectes del canvi climàtic, els conflictes bèl.lics, la vulneració de drets, la persecució, la fam o la cerca per la justícia justa, es troben en situació d'emergència i sense protecció.

L'assistència humanitària  esdevé un desafiament i una alerta per un planeta i una humanitat que estan obligats a entendre's des de la cooperació i la corresponsabilitat. 

El TSCAT fa seva aquesta commemoració i es compromet en aquesta causa global.”

Compartir