Compartir
379 visitas
07
oct.
2020

Com ha afectat i està afectant la covid-19 a les dones?

 


Com ha afectat i està afectant la covid-19 a les dones? Aquesta és la pregunta principal que es va intentar resoldre en el webinar "Repercussions personals i socials a les dones per la crisi de la covid-19", celebrat el 6 d'octubre i organitzat pel Col·legi i la Comissió de Dones i Igualtat de l'Associació Intercol·legial. 

És evident que les dones és un dels col·lectius que més impacte ha rebut en aquesta pandèmia, ja que tenen un paper majoritari en algunes de les professions que han estat en primera línia d'atenció a la ciutadania i, a més, han seguit exercint el rol predominant en l'àmbit familiar. Per això, tal i com explicava Núria Carrera, presidenta de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial, "cal visibilitzar el paper de lideratge que han fet les dones en els diferents àmbits, i destacar la seva facilitat per ser més flexibles i col·laboratives en tota aquesta crisi". 

L'acte, moderat per la degana del Col·legi, Conchita Peña, va comptar amb l'anàlisi i les reflexions de tres professionals de diferents camps: Libertad González, professora d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra; Sira Vilardell, directora de la Fundació Surt; i Andrea Accuosto, advocada i membre de la Comissió de dones de l’ICAB i la Intercol·legial. 

Durant la sessió, amb una visió molt realista, es va parlar dels efectes econòmics sobre les dones, compartivament amb d'altres crisis viscudes. També es va incidir en els impactes socials i personals (ocupació, conciliació, salut, etc.) sobre les dones i es va oferir una mirada a les conseqüències en l'àmbit del treball i de la violència masclista. 

Pots tornar a veure la jornada al nostre Youtube

Compartir