Compartir
542 visitas
04
des.
2014

Cinefòrum sobre voluntats anticipades i bioètica amb ‘Mi vida sin mí’

 


Una vintena de companyes van participar el passat dia 1 de desembre a la sessió de cinefòrum organitzada pel Consell de Deontologia Professional sobre les voluntats anticipades a partir de la projecció de la pel·lícula ‘Mi vida sin mí’, d’Isabel Coixet. Durant el col·loqui, moderat per Conchita Peña, van sorgir qüestions com la necessitat d’acompanyar les persones malaltes més enllà dels tractaments i les intervencions tècniques, i conceptes com la tendresa o la compassió.

Al voltant de l’eix central del film, que és la manera com s’afronta el final de la vida, per als professionals sanitaris i de la cura es plantegen nombrosos aspectes relacionats amb l’autonomia del pacient, la relació que s’hi estableix i el suport que se li presta. Els dilemes ètics i els matisos van animar el debat, però hi va haver consens a l’entorn del respecte i l’acompanyament com a elements fonamentals de l’atenció.

Més enllà de la malaltia i de la mort, la pel·lícula convida a fer una introspecció sobre què volem i què esperem de la vida, i subratlla la importància del vincle i de transmetre complicitat i implicació per generar confiança.

 

Compartir