Compartir
822 visitas
01
oct.
2012

Cicle Conferències - El col·lapse del Sistema. Bases per a pensar el nou mil·lenni

 


ANUNCI PROPERA CONFERÈNCIA

Estem vivint moments convulsos i crítics, provocats per una sèrie de crisis que estan afectant de ple a la ciutadania: crisi econòmica; crisi de l’estat del benestar; crisi política; crisi de valors... Aquesta situació està comportant patiment i dolor a moltes persones, que, cada cop en un nombre més elevat, es veuen avocades a acudir als serveis socials per tal de demanar suport i ajuts.

Els professionals del treball social, des de l’atenció directa i propera que dispensem, tenim una visió molt real de les repercussions que, en la vida diària,  estan comportant les retallades a aquest sector de població que cada cop és més nombrós; això pot generar  en el col·lectiu professional un sentiment de frustració -pel desmantellament progressiu de l’estat de benestar-  i d’incomprensió vers  les propostes polítiques de sortida a la crisi.

Des del nostre compromís amb la reflexió crítica de la realitat social, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya considera important analitzar i reflexionar perquè hem arribat a aquesta situació, i quins factors n’han contribuït. Per aquest motiu hem organitzat aquest cicle de conferències que ara et presentem i que, sota el títol de “El col·lapse del sistema. Bases per a pensar el nou mil·lenni”, vol contribuir a aportar elements de reflexió i debat que ens puguin ajudar a una millor comprensió de la situació actual, de l’evolució històrica que hem viscut en aquests darrers anys, així com a plantejar propostes i alternatives de cara al futur.

Aquest cicle serà impartit pel professor Jaume Botey, professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Consistirà en 7 conferències que es realitzaran en els dies i hores indicats a continuació.

Calendari de conferències:

Sessió 7: Dia 30 de maig de 2013 (dijous) a les 18,30 h (Invitació)

Causes globals: la crisi financera.

El rescat de la banca. Models alternatius.

Al finalitzar cadascuna de les conferències, s’obrirà un debat amb el ponent al que esteu totes i tots convidats.

Compartir