Compartir
693 visitas
30
ag.
2021

Celebrem el Dia Internacional de la Solidaritat recordant el paper del Treball Social en l'assoliment d’una societat més justa i digna

 


Amb motiu del Dia Internacional de la Solidaritat, efemèride celebrada el 31 d’agost, el referent de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, David Rodríguez, ens ha traslladat aquestes paraules: 

“El proper 31 d’agost es celebra el Dia Internacional de la Solidaritat. Un dia que vol sensibilitzar, promoure i posar de manifest que tot el que som i tot el que fem ha d’impactar en nosaltres i en el conjunt de la societat, de manera que assolim entorns de justícia, que promoguin i garanteixin la dignitat i l’equitat, erradicant la pobresa, fent accessible el treball i la cultura, promovent la pau i la salut i protegint el planeta.

La solidaritat no neix de la complaença ni de la bonhomia, neix del compromís i de la lluita compartida. No és casualitat que aquest dia es celebri commemorant un moviment social i obrer polonès, Solidarnosc, que, liderat pel Premi Nobel de la Pau Lech Walesa fa més de 40 anys, va generar una onada que va impactar arreu.

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i, per tant, les professionals del Treball Social que hi formen part, comparteixen i fan seu el principi bàsic de l’ajuda mútua i de la solidaritat col·lectiva, perquè entenem que el Treball Social és, entre d’altres, un dels espills on la lluita pel benestar de tots, les causes comunes i la reivindicació dels drets individuals s’emmirallen.”

Compartir