Compartir
365 visitas
21
gen.
2020

Celebrem el Dia Europeu de la Mediació amb una conferència centrada en els infants i el dret de família

 


El 20 de gener, la Comissió de Mediació del Col·legi va commemorar el Dia Europeu de la Mediació amb la celebració d'una interessant conferència sobre els drets dels menors en el casos de conflictivitat familiar, i que va comptar amb la participació d'una vintena de persones. 

La vicedegana del TSCAT, Marga Garcia, va obrir la jornada, posant l'accent en la importància de poder sumar en temes de mediació des del treball social. Seguidament, el tècnic del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Joan Sendra, va explicar a les assistents la tasca que es realitza en el Centre de Mediació. Finalment, va tancar la taula inaugural, la referent de la Comissió de Mediació, Roser Caba, que va donar a conèixer la feina que es fa des de la Comissió i els serveis que ofereix el Col·legi en l'àmbit de la mediació. 

Apropament al dret de família i als drets dels menors

Sota el títol "Aspectes de Dret de Família i Normativa vigent i pendent d'aprovació sobre Drets de Menors a tenir en compte en els conflictes de família”, la conferència central de la jornada va anar a càrrer de Maria Serra, advocada mediadora amb postgraus amb dret de família, dret civil català i mediació. 

L'advocada va fer un repàs, molt didàctic, sobre com està la normativa vigent en relació al dret de família i a les lleis de protecció del menor, per tal d'ajudar a conèixer i a clarificar aspectes que poden sortir en les mediacions familiars i on es veuen implicats menors i que duen a terme treballadores i treballadors socials.

Serra va posar l'accent en els beneficis que aporta la mediació en aquests casos. "Si sapiguéssim tot el cost que suposa posar en marxa la maquinària judicial i el que triga, quan amb la mediació es poden resoldre molts casos amb uns resultats increïbles...", va assegurar l'advocada. "El somni seria arribar a un sistema com l'australià, en el qual només quan fallen els ADR (alternative dispute resolution) s'opta pel procediment judicial. I això és obligatori i vinculant", va afegir. També va fer esment de la necessitat de comptar amb professionals formats i acreditats i "no improvisats" per fer les mediacions.

 

Veure el vídeo complert de la conferència 

 

Compartir