Esteu aquí

Compartir
1121 visitas
11
jun
2018

Celebrada la 2a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials

ètica, serveis socials

El 8 de juny va tenir lloc a Barcelona, la 2a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials impulsada pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària.

La jornada s’adreçava preferentment a professionals membres de Comitès d’Ètica i d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis d'intervenció Social, però també a altres persones interessades en formar part. La jornada, que va comptar amb la participació de més de 300 persones, va ser tot un èxit  d’assistència.

Amb aquesta jornada, el Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya volia donar a conèixer els darrers documents de recomanacions elaborats per aquest comitè, sobre qüestions ètiques de caràcter transversal per a tots els àmbits d’intervenció social i que van ser els següents:

  • La separació del nadó de la seva mare en el moment del naixement per causa de maltractament prenatal o per la previsió del futur desemparament del nadó
  • La intimitat als centres residencials de persones amb diversitat funcional. A propòsit de l'ús, l'accés i la supervisió dels espais
  • Document de reflexió sobre contencions
  • Guia en la protecció i suport  a l'exercici de la capacitat.  Més enllà de la incapacitació.

 

Elisa Abellán, presidenta del Consell de Deontologia del TSCAT, va moderar la taula ‘El treball de cas. Simulació d'un espai de reflexió ètica’ que estava formada de manera interdisciplinaria per professionals de tot el territori. Tanmateix va fer les conclusions finals del cas abordat. La dinàmica la va portar el Dr.Ramos i va comptar amb el suport de la Dra.Begoña Román.

Compartir