Compartir
988 visitas
27
febr.
2015

Carme Garriga, una referent del treball social comunitari amb el poble gitano

 


Una sala plena de gom a gom va omplir el passat 26 de febrer la Capella de l’Edifici Històric de la UB. Pocs mesos després de la mort de Carme Garriga, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i la Universitat de Barcelona, han organitzat conjuntament aquest acte per retre homenatge a la qui és “una gran referent del treball social comunitari amb la població gitana”, segons paraules de la Degana del Col·legi, Núria Carrera. Una persona que va fer “dos grans aportacions”, explicava la Degana durant l’acte. “Ella treballava des de l’afecte, d’una manera humil i planera, no des de la part tecnocràtica”. D’altra banda, Carrera va remarcar com “per fer intervenció social no ho podem fer sense una posició d’investigació, de voler entendre l’entorn”.

 

 

L’acte, que va tenir molts moments carregats d’emoció, va comptar amb la presència de la Dra. Teresa San Román, catedràtica d’Antropologia de la UAB. San Román va glossar la figura de Carme Garriga, explicant com la va conèixer i com van ser els seus inicis juntes, quan estudiaven i treballaven a Londres. Feien jornades maratonianes i molt precàries, però la catedràtica va deixar clar la gran vocació que compartien.

 

 

 

Durant la cerimònia també va intervenir Diego Fernández Jiménez, director de la Fundació Institut de Cultura Gitana, qui va lliurar a la família una placa en reconeixement a la seva aportació. Un altre dels moments emocionants van ser les paraules que va dedicar el gitano Oncle Manel, qui va afirmar sentir la Carme Garriga “com una membre més de la família”. Entre el públic s’hi trobaven nombrosos amics i familiars de Garriga, que van poder escoltar en viu algunes peces musicals, així com l’Himne Internacional Gitano ‘Gelem, Gelem’.

Veure vídeo de l'acte

 

Compartir