Compartir
489 visitas
21
maig
2014

Cafè-Tertulia - Experiència com a Cooperant Internacional d’Acció Humanitària

 


El Cafè Tertúlia del 10 de maig que es va realitzar a la Delegació de Terres de l´Ebre i el va realitzar Francisco Túnez,  Delegat Internacional de Creu Roja i Referent nacional d’emergències de Tortosa. Ens va explicar la seva experiència com a Cooperant Internacional d’Acció Humanitària.

Filipines té una població de 100 milions de persones de les quals 9.9 milions van ser afectades pel pas del Tifò Yolanda i 4 milions de persones van desaparèixer.

El grup de cooperants del qual forma part Francisco s’activa amb 48 hores, realitzen el diagnòstic i la formació a Madrid i se’n van al país afectat amb el material necessari. Ells son els primers que arriben al lloc afectat ( zona 0) ja que, l’objectiu principal de l’equip es el de potabilitzar aigua i repartir-la entre la població i els cooperants que aniran arribant al país per realitzar altres tasques.

Acaben treballant amb equips de la Creu Roja del país afectat per tal de formar-los i poder sortir del país tant prompte acaben la seva tasca. Tota persona que arriba al país afectat ho ha de fer amb uns objectius clars, quan aquests s’han realitzat s’entén que el cooperant ja no té res a fer i per tant a de sortir del país.

 

Compartir