Compartir
289 visitas
25
nov.
2019

Article de la degana, Conchita Peña, al Social.cat amb motiu del Dia Mundial contra la violència envers les dones

 


El 25 de novembre és el Dia Mundial per l'Eradicació de la Violència envers les Dones i, amb aquest pretext, la degana del Col·legi, Conchita Peña, ha publicat un article al diari digital Social.cat, titolat "Més enllà de la igualtat, per l'equitat i la no violència vers les dones"

"Sento que ja no vull ser igual que els homes, perquè som diferents. El que desitjo és aconseguir una societat nova, amb un principi de realitat nou que incorpori la diferència i la mirada femenina en igualtat de condicions i drets". Així comença aquest article on la degana parla de les violències estructurals que afecten les dones, posant la mirada, per exemple, en el sistema judicial. "Les últimes sentències judicials relacionades amb aquestes circumstàncies em reafirmen en la idea que la llei, malgrat estar pensada per ser un instrument d’igualtat, defensa i justícia, s'aplica sota la mirada patriarcal", afirma Peña. 

L'article, també, posa l'accent en un altre concepte que està relacionat amb la violència cultural: el de “dona racialitzada”. Segons explica la degana, "la dona migrant no existeix en els processos migratoris, clarament masculinitzats, i és invisible per a la societat d’acollida, per la qual cosa no es contemplen les seves necessitats específiques en les polítiques migratòries ni en els processos d'atenció d'acollida i reparació". 

Llegeix l'article complet

Compartir