Compartir
873 visitas
19
març
2015

“Ara és el moment de reconstruir la nostra historia, de reinventar el treball social”

 


El passat 18 de març el Col·legi Oficial de Treball Social va celebrar, a la Sala de l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, el Dia Mundial del Treball Social i va entregar la Medalla d’Or 2015 a Rosa Domènech.

L’acte, que va ser conduit per Lucía Guerrero, Tresorera del TSCAT, es va iniciar amb les paraules de benvinguda de la Degana del Col·legi, Núria Carrera, que va remarcar com ara “és el moment de reconstruir la nostra historia, de reinventar el treball social i demanar garanties per uns serveis públics de qualitat”. Carrera també va insistir en que els treballadors socials “hem de construir un nou sistema de valors, de manera que ninguna persona se senti exclosa”. Així com també va encoratjar al públic a  “fer propostes de compromís polític i emocional amb el nostre compromís professional”.

Abans del lliurament del premi, també van dedicar unes paraules Josep Oliva, Diputat Delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Àngel Miret, Gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Mª Dolors Rusinés, secretària general del Departament de Benestar Social i Família.

Acte seguit, Rosa Barenys va pujar a l’escenari per glossar la figura de Rosa Domènech, antiga companya de professió.  “La Rosa ha estat un gran exemple professional per als treballadors socials”, va comentar Barenys, després de repassar la trajectòria professional de l’homenatjada.

Finalment, la Degana del TSCAT, Núria Carrera, va lliurar, en un moment carregat d’emoció, la Medalla d’Or 2015 a Rosa Domènech. Durant el discurs d’agraïment, la Rosa va recordar com la seva família, que tenia una gran inquietud social, la va fer decidir estudiar Treball Social. “El meu objectiu vital sempre ha estat el Treball Social”, va dir Domènech, qui va remarcar que es tracta d’una professió “que es basa en principis i valors de la dignitat humana”. Sobre la situació actual, la Rosa va opinar que “tot i que estem en una societat abocada a la precarietat, ara tenim una quantitat d’entitats, plataformes i mitjans que fins fa poc eren impensables”. D’altra banda, va comentar com ara “tenim una atonia social, una falta de respostes, i davant d’aquesta realitat els partits estan demostrant que no estan capacitats per resoldre aquestes necessitats”. Finalment, Rosa Domènech va recordar com “els treballadors socials hem de tenir clar el marc en el que ens movem”.

Després de l’entrega de la Medalla d’Or es va realitzar la conferència “Desigualtat i Treball Social: Vells i nous problemes, velles i noves respostes”, a càrrec de Joan Subirats, Dr. en Ciències Econòmiques, Catedràtic de Ciències Polítiques i Investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. Subirats va remarcar, entre altres coses, com és d’important “tan cuidar com curar”, un “tema estratègic que el Treball Social ha de resignificar i reivindicar”.

Finalment, Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, va fer una petita intervenció abans de la cloenda, a càrrec de la Degana Núria Carrera, qui va convidar a tots els assistents a fer una copa de cava a la sortida.

Compartir