Compartir
775 visitas
27
febr.
2020

Adhesió al manifest de la FEDAIA "Omplim motxilles d'oportunitats"

 


Des del Col·legi de Treball Social en sumem al manifest que ha fet públic la FEDAIA per denunciar la "situació límit" que viuen les entitats i les professionals de l'atenció a la infància en situació de vulnerabilitat

En el document es fa palès com, des de 2008 fins a l’actualitat, les conseqüències de la crisi econòmica han comportat que "les entitats hagin fet un procés de major cobertura oferint la resposta social que es requeria en aquesta situació. Les entitats van realitzar processos de major eficiència per reduir despeses i poder garantir la continuïtat dels serveis". 

Per això, les entitats adherides a aquest manifest "demanem revertir aquesta dècada perduda per poder omplir les motxilles dels infants i adolescents, d'eines i instruments, per garantir els seus drets i prevenir situacions de risc d'exclusió i d'oportunitats". També, millorar "condicions laborals i salaris" dels professionals d'atenció directe i fer sostenibles els projectes i els serveis de les entitats per "treballar amb millors condicions i qualitat". 

Llegeix el manifest complet

 

Properes mobilitzacions

Tal i com s'indica en el manifest, per aconseguit que els pressupostos de la Generalitat, que ara es troben en tràmits, siguin modificats, es faran una "mobilització creixent i permanent per reclamar que es doti d'almenys 90 milions d'euros per revertir els deu anys de pèrdues i 40 milions per desplegament del model SIS".

Les properes accions seran: 

  • Divendres 28 de febrer, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant del secretaria general del DTASF, al carrer Sepúlveda, 148.
  • Dilluns 2 de març, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant del SIAJ, al carrer Calàbria, 147.
  • Dimecres 4 de març, a les 12h, al Parlament de Catalunya. Acte de cloenda de les mobilitzacions. Concentració massiva davant el Parlament amb motxilles buides. Coincidirà amb la sessió parlamentària i és l'últim dia per presentar esmenes.

 

La FEDAIA

Aquesta plataforma representa prop d'un centenar d'entitats, que atén 100.000 infants vulnerables a Catalunya, compta amb 3.500 professionals i 4.800 voluntaris i que defensa fermament l'Estat del Benestar i exigint el seu màxim desplegament per tal de garantir el dret a la igualtat d'oportunitats socials per a tothom.


 

Compartir