Compartir
1420 visitas
02
abr.
2020

Activat l'Equip d'Emergències per prestar acompanyament psicosocial a afectats pel coronavirus dins del projecte 'Hotel Salut'

 


L'Equip d'Intervenció en Emergències del Col·legi s'ha activat per col·laborar en el projecte 'Hotel Salut' prestant acompanyament psicosocial a pacients amb coronavirus que presenten símptomes lleus i que necessiten aïllament o no poden rebre atenció a casa seva.

Una desena de treballadores socials donaran servei a tres hotels de Barcelona que en total sumen 500 places, en el marc del projecte impulsat pel Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de descongestionar els hospitals de la ciutat

Aquesta activació s'enmarca en el conveni signat a finals de març entre el Col·legi i el Consorci Sanitari de Barcelona per col·laborar en l'atenció psicosocial en situacions d'emergència d'alt impacte emocional.

 

Tasca principal: l'acompanyament psicosocial

Dins del projecte 'Hotel Salut', les professionals de l'equip d'emergències prestaran primers auxilis emocionals mitjançant l'atenció telefònica proactiva i faran el seguiment adient en funció de les necessitats de cada cas. La responsable de l'Equip d'Emergències, Montse Mas, assegura que "en base a l'experiència atenent trucades rebudes al 012, la gent agraeix moltíssim tenir una persona que es preocupa per la seva situació, els dedica temps i fa seguiment de les seves necessitats. En general, la gent es queda més tranquil·la".

Les professionals de l'equip són treballadores socials de diferents àmbits -serveis socials, sistema sanitari, residències, dependència, salut mental...-que compaginen la intervenció voluntària en emergències amb la seva feina habitual.

La col·laboració amb el projecte 'Hotel Salut' té prevista una durada d'un mes aproximadament, però es valorarà la seva continuïtat en funció de l'evolució de la situació d'emergència sanitària i social en què ens trobem.

 

Activacions durant la crisi de la Covid19

Les dues activacions prèvies d'aquest equip en el transcurs de l'emergència sanitària per la Covid-19 -per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat- han permès constatar que l'acompanyament psicosocial és fonamental en moments de gran incertesa com els que estem patint.
 

Compartir